Terug naar projecten
Consultancy

Uitbreiding van UTM oplossing van drones naar andere types objecten

In opdracht van Skeydrone
Gebruikte technologie: Java, Angular, TypeScript, Docker, MongoDB, PostgreSQL, NPM, Azure Devops, GitLab
Begin 2020 werd het bedrijf Skeydrone opgericht als dochteronderneming van Skeyes, een autonoom overheidsbedrijf dat belast is met de veiligheid van het luchtverkeer in het civiele luchtruim waarvoor de Belgische staat verantwoordelijk is.
Aan de basis van Skeydrone ligt een groep leidinggevenden, softwareprogrammeurs en productontwikkelaars die eerder samenwerkten bij SKYES, een Belgische luchtvaartnavigatie- en verkeersdienstverlener (ANSP). Het oprichtersteam zet in op het gebruik van onbemande luchtvaartuigen om de efficiëntie in de luchtvaartnavigatiesector te maximaliseren, bijvoorbeeld voor verleners van luchtvaartnavigatiediensten (ANSP).
Als dochteronderneming van Skeyes ontwikkelt en biedt Skeydrone krachtige vlucht- en dronedetectiesoftware, hardware en op software gebaseerde diensten aan die drone-exploitanten en overheden in staat stellen om dronevluchten op de meest veilige, efficiënte en beveiligde manier te beheren en de ontwikkeling van het Europese drone-ecosysteem te bevorderen.
SkeyDrone bulkt van de ervaring in de exploitatie van onbemande luchtvaartuigen (UAV's), luchtverkeersleiding en programmering. In het algemeen wil Skeydrone een centrale rol spelen in de implementatie van U-space (een reeks nieuwe diensten en specifieke procedures, ontworpen om veilige, efficiënte en beveiligde toegang tot het luchtruim voor grote aantallen drones te ondersteunen) in België en één van de eerste U-space service providers (USSP) in Europa te worden.
In het kader hiervan, werkt Qmino mee aan de uitbreiding van de UTM (Unified Threat Management) oplossing, ontwikkeld voor drones, naar andere types objecten (vuurwerk, luchtballonnen,..) en dit van het conceptueel uitdenken tot de aflevering van het product.

Project idee?

Wij staan voor u klaar.
Contacteer ons
Project Idea
Qmino Logo
Experts in software engineering.
Partners in business.
© 2023 Qmino. All rights reserved |Website disclaimer |Privacy beleid