Miredot

Miredot is een tool waarmee je automatisch documentatie kan genereren voor REST backends die geïmplementeerd zijn in Java. Miredot werkt rechtstreeks op de broncode, en genereert een document waar je front-end developers mee aan de slag kunnen!

Omdat Miredot werkt op je broncode, kan je het gemakkelijk integreren in je softwareontwikkelingsproces. Je hebt slechts 5 minuten nodig om het op te stellen en blijft dan automatisch up to date, waardoor alle consumenten van jouw REST backend altijd correcte informatie ontvangen.

Miredot is eigenlijk ontstaan uit de nood van onze consultants. Omdat zij binnen hun team gemakkelijk wilden communiceren over de publieke REST API, hebben zij deze tool ontwikkeld. Sinds 2015 verkopen wij het product als een SaaS oplossing. Naast het genereren van de documentatie geven wij ook een manier om de kwaliteit van deze documentatie te bewaken.

Het is ondertussen een commercieel succes met duizenden registraties, met klanten zoals Apple, Assa Abloy en Sophos.

Wij gebruiken dit product ook om onze eigen consultants op te leiden, zodat ze door eraan te werken een diepe kennis kunnen vergaren van het ontwikkelen van REST API's en SaaS oplossingen.