Terug naar projecten
Consultancy

Kabelnet: beheer en inventarisatie van de kabelinfrastructuur in Vlaanderen

In opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer
Gebruikte technologie: Java, Javascript, Spring, Hibernate (Spatial), RESTeasy, Maven, ExtJS, Tomcat, Postgres/PostGIS, Openlayers, iText
Het Agentschap Wegen en Verkeer zorgt voor een veilige, vlotte en duurzame mobiliteit voor alle weggebruikers in Vlaanderen. Naast het onderhoud van maar liefst 7.000km gewest- en autosnelwegen en nog eens evenveel fietspaden, realiseert het AWV zijn doelstellingen onder meer door het verstrekken van juiste informatie, het verzekeren van tijdige communicatie en het beheer van de aanwezige kennis.
Hiertoe heeft het agentschap, mede met behulp van Qmino een sterke professionalisering doorgemaakt op gebied van informatica. Consultants van Qmino staan mee in voor de ontwikkeling van een groot aantal interne applicaties waarmee het Agentschap Wegen en Verkeer zijn dagelijkse werking kan opvolgen en sturen. Zo ook op bijvoorbeeld op het vlak van kabelnetwerken.
Kabelnet beheert en inventariseert de volledige kabel infrastructuur van het Agentschap Wegen en Verkeer. Dit omvat de geografische ligging van de kabels, hun interne opbouw, hoe deze kabels verbonden zijn aan toestellen en welke signalen er over de kabels verstuurd worden. Naast de inventarisatie en het beheer van deze infrastructuur biedt Kabelnet ook complexe functionaliteiten aan (zoals een specifiek ontworpen routeringsysteem, detectie van onderbrekingen, communicatie met aannemers en integratie met overige externe systemen). De applicatie wordt ook buiten het agentschap gebruikt door verscheidene aannemers.

Project idee?

Wij staan voor u klaar.
Contacteer ons
Project Idea
Qmino Logo
Experts in software engineering.
Partners in business.
© 2023 Qmino. All rights reserved |Website disclaimer |Privacy beleid