Terug naar projecten
Software Factory

Diverse GIS projecten

In opdracht van Qmino
Gebruikte technologie: Java, JTS, Jackson, PostgreSQL, PostGIS
Samen met GeoVise ontwikkelt Qmino Geolatte, Gemeentekaart en Mappixie, drie GIS analyse projecten.
Geolatte is een collectie van Java bibliotheken, die het makkelijker maken om aspecten van geografische informatiesystemen (GIS) in een applicatie te steken. Dit open source framework voor geografische informatiesystemen wordt gebruikt door een van onze klanten, Agentschap Wegen & Verkeer. Meer informatie over Geolatte is te vinden op de website, de open-source op GitHub.
Met behulp van Geolatte bouwden GeoVise en Qmino ook twee andere applicaties: Gemeentekaart.be en Mappixie.com. Deze twee applicaties staan momenteel niet meer online.
Gemeentekaart.be was de enige website die toeliet om data over Belgische gemeenten (via post- of NIS-code) in slechts enkele stappen op kaart te zetten. Deze site liet makkelijk toe om een Excel bestand op te laden en nieuwe geografische inzichten te verwerven.
Met Mappixie.com kon men geografische data op verschillende manieren analyseren. De nadruk lag op het verkrijgen van business intelligence. Een voorbeeld hiervan is het in kaart brengen van reistijdzones rond punten op een kaart, waarmee bijvoorbeeld bepaald kon worden waar men geografisch gezien het best een nieuw bedrijfsfiliaal kan starten. Als ludiek voorbeeld werkte Qmino een use-case uit over hoe Quick en McDonalds hun filialen binnen België hebben geplaatst.

Project idee?

Wij staan voor u klaar.
Contacteer ons
Project Idea
Qmino Logo
Experts in software engineering.
Partners in business.
© 2023 Qmino. All rights reserved |Website disclaimer |Privacy beleid