Ons verhaal

Wil je meer weten over wie we zijn en waarvoor we staan?

 

In 2008 werd Qmino geboren. In tegenstelling tot de natuur werd Qmino door drie mannen op de wereld gezet: Yves Vandewoude, Peter Rigole en Bert Vanhooff. Alledrie alumni van het Departement Computerwetenschappen aan de KULeuven, waar ze eerst een master en vervolgens een doctoraat behaalden.

Ze beseften al vroeg in hun carrières dat deze nog behoorlijk lang zouden duren. Daarom namen ze het heft in eigen handen en creëerden ze een aangename werkomgeving, waar ze hun passie voor softwareontwikkeling met klanten en collega's konden delen.

Bert en Peter gingen na enkele jaren hun eigen richting uit. Yves, de meest eigenwijze van de drie, timmerde intussen rustig verder aan de weg van Qmino. De drie oprichters bleven bevriend en werken ook de dag van vandaag nog aan gezamenlijke projecten.

Intussen is Qmino uitgegroeid tot een toffe groep van een tiental collega's. Allen staan vrolijk in het leven en worden professioneel gedreven door hun passie voor programmeren en klantentevredenheid.

 

Technologische progressie, ons geschenk voor jouw bedrijf

Onze Missie

1

Drang naar kennis

Wij houden ervan om te weten hoe zaken in elkaar zitten. En zeg nu eerlijk: hoe onduidelijk is de werking van een applicatie? De drang naar kennis rond dit onbekende zette onze neuzen in dezelfde richting: informatica. Er is nog een tweede passie die we delen. We vinden niets leuker dan vanaf nul iets op te bouwen. Als kind leefden we ons uit met lego en k’nex. Vandaag doen we dat in ons werk door software te ontwikkelen.

2

Wij kraken code

Ons nerdy kantje krijgt positieve energie als we onze analytische geest loslaten op moeilijke vraagstukken. Zodra we de “code hebben gekraakt”, glunderen we nog steeds als een klein kind. Maar de code kraken is niet voldoende. Het is een uitdaging om software te schrijven die zo simpel mogelijk in elkaar steekt. Soms moeten we onze creativiteit de vrije loop laten om dit doel te verwezenlijken. Simpele software betekent voor ons software met makkelijk leesbare en dus ook begrijpelijke code, die ook herbruikbaar is. Zo werken onze teams vlotter en zorgen we ervoor dat onze klanten beter begrijpen wat we doen en waarom we dit doen. Win-win!

3

Passie voor programmeren

Het is duidelijk dat we gepassioneerd zijn door wat we doen. Onze studies hebben gelukkig veel licht geworpen op hoe een softwareontwikkelingsproces in elkaar zit en welke kennis je hiervoor in huis moet hebben. We zijn dus niet langer groen achter de oren en beseffen dat de impact van technologie verder reikt dan de directe toepassing in producten of diensten.

4

Impact van technologie

Technologie beïnvloedt de samenleving, zorgt voor verbinding en vergemakkelijkt je persoonlijk en professioneel leven. Connecties worden sneller dan ooit gelegd, zowel tussen mensen als tussen systemen. Bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd en versneld. Personeel kan zich kan focussen op hun kerntaken in plaats van vast te zitten in verouderde processen. Technologie smoort menselijke fouten in de kiem. De werking versnelt, efficiëntie stijgt en er worden minder fouten gemaakt.

5

Doe ook mee

Wil jij ook dat jouw bedrijf er technologisch op vooruitgaat?
We betrekken je in ons softwareontwikkelingsproces en geven je inzicht in de best practices.

Volgens Qmino reikt de impact van technologie verder dan de directe toepassing in producten of diensten. Het beïnvloedt de samenleving, zorgt voor verbinding en vergemakkelijkt je persoonlijk en professioneel leven. We willen samen met jou technologische vooruitgang boeken binnen je bedrijf.

Onze Visie

Not yet in ?

Nog niet overtuigd? Lees hier meer over ons.