Technology stack

Benieuwd naar de betekenis van fullstack development of naar de frameworks die wij gebruiken?

 

Fullstack development

 

Onze ontwikkelaars werken fullstack. Dit betekent dat zij zowel de code van de voorpagina (frontend) als de achtergrond code (backend) van een website kunnen schrijven. De voorpagina is zichtbaar voor de gebruiker, de achtergrond code niet. In de backend gebruiken wij de programmeertaal Java en in de frontend maken we gebruik van JavaScript frameworks zoals Angular of React. Hierdoor wordt het mogelijk om code te schrijven om een volledige softwareoplossing aan te bieden.

Frameworks

 

Binnen Qmino is er een brede kennis van de gangbare frameworks aanwezig. Wij ontwikkelden zelf Miredot, een applicatie om Java REST services automatisch te documenteren op basis van de broncode. Je kan het makkelijk integreren in je softwareontwikkelingsproces waardoor je backend automatisch up-to-date blijft. Dit vereist diepgaande kennis van frameworks zoals Spring-MVC frameworks en JAX-RS implementaties. Wij verspreiden deze kennis naar onze consultants door hen mee te laten ontwikkelen aan Miredot tijdens hun opleiding. Het spreekt voor zich dat onze consultants hierdoor zeer sterk zijn in het maken en ontwerpen van RESTful webservices.

Al onze consultants zijn ook bekend met de Atlassian suite. Ze kunnen deze agile systemen opzetten en onze ontwikkelaars draaien hierdoor vlot mee in jouw bestaande ontwikkelingsprocessen. Wil je weten welke systemen je allemaal nodig hebt om softwareontwikkeling tot een goed einde te brengen? Lees er hier alles over.

Devops

 

Wij bieden, in tegenstelling tot onze concurrenten, extra service door de software te laten draaien op een omgeving, die op een gestandaardiseerde manier onderhouden wordt. Grondige kennis van het besturingssysteem Linux en hulpsystemen zoals Puppet, Chef en Docker op eigen hardware of in de cloud (AWS) zijn hiervoor vereist. Daarin leiden wij onze consultants op zodat ze het zelf beheersen, erover kunnen communiceren en documentatie kunnen genereren voor een bestaand Devops team.