IMOB
Instituut voor mobiliteit

Dit onderzoeksinstituut van de UHasselt heeft ons benaderd om hun strakke deadline te kunnen behalen. Concreet hadden zij hulp nodig bij het opzetten van een toolchain om het softwareontwikkelingsproces te ondersteunen. Wij gingen met plezier deze samenwerking aan en leverden hen binnen één week een volledig opgezette IT infrastructuur. De deadline werd behaald en bovendien gaven we hen een snel-cursus inagile praktijken om hiermee aan de slag te gaan.

De development setup van IMOB bevatte de volgende componenten: Gitlab, Confluence, JIRA, Bamboo. Deze componenten zijn opgesteld in het AWS cloud systeem. De systemen worden automatisch geback-upt naar S3 zodat er niets van hun data verloren kan gaan. Na het opleveren van deze systemen kunnen zij nog steeds rekenen op ons voor onderhoud, zodat zij zich kunnen richten op hun onderzoek naar mobiliteit.

Dankzij de ingenieurs van Qmino zijn we snel van start kunnen gaan met het Route2School project: in minder dan een week tijd hebben ze onze development-infrastructuur in de cloud opgezet. Via coaching hebben ze bovendien onze interne ontwikkelaars wegwijs gemaakt in de wereld van agile softwareontwikkeling en ons ontwikkelingsproces mee vormgegeven.

YVES VANROMPAY - DOCTOR AAN DE FACULTEIT VAN MOBILITEITSWETENSCHAPPEN